(+420) 234 221 188

Blog

5
Led
2016

Co je terazzo/teraco/teraso nebo-li umělý kámen?

Terazzo je litá zbroušená podlahovina bez spár nebo prefabrikovaná dlažba z kamenné drtě v cementové maltě. Originální název „terazzo“ pochází z italštiny. V Česku se však můžete setkat s dalšími variantami „teraco“ nebo „teraso“. V článku: Vlastnosti Použití Složení Pokládka podlahy Broušení a leštění Vlastnosti Terasa Teraso je velmi odolné.

Číst více

3 listopadu , 2015 | Posted by marketup | No Comments

Nejběžnější typy hornin a kamene v Česku

Žula Žuly nebo-li granity jsou hlubinné vyvřelé horniny. Za žuly se považují všechny hlubinné horniny, které obsahují podstatné množství draselných živců, kyselých plagioklasů a křemene. Žuly jsou obvykle zbarvené do šeda s modrým odstínem. Známé jsou také červené žuly (rapakivi). Žuly jsou stejnoměrně zrnité (eugranitické), občas porfyrické. Struktura je hypidiomorfně

Číst více

5
Srp
2014

Jak účinně chránit podlahu ve sportovním prostoru?

Podlahy sportovních center, fitness center a sportovních hal jsou velice namáhané. Majitelé sportovních zařízení se na naši úklidovou firmu často obracejí s dotazem, jak udržet jejich podlahy co nejdéle v perfektním stavu. Můžeme jim nabídnout účinné ochranné nátěry, které zajistí dokonalý stav sportovní podlahy na několik let.